Javascript is turned offTurn on Javascript in your webbrowser to be able to use this website.

Taal vlag
Arrow

ZEITRAUM

Tentoonstelling met David Claerbout, Philip Akkerman, Kees de Goede en Luuk Wilmerink. Oktober 2019. Stavrogin-(...)in de Openbaring voorspelt de engel dat er geen tijd meer zal zijn. Kirillov-Weet ik. Dat staat daar nadrukkelijk en duidelijk. Als ieder mens gelukkig is, zal er geen tijd meer zijn omdat deze niet meer nodig is. een zeer juiste gedachte, Stavrogin-Waar laten ze hem dan ? Kirillov-Nergens. De tijd is geen ding, maar een idee. Het zal uitdoven in het verstand. Dostojevski, Boze geesten

kees de goede.png
Stance Oonk - 19 December 2019 - 22:32
0

Winter

Een groot schilderij in een intieme galerie. Het andere werk rondom verstomt. Je wordt getrokken in de bak waarin het werk huist. Je vraagt je af, wat zie ik en associeert je kris kras een weg door het werk. Iets trekt de aandacht, maar soms ook lijk je door het werk heen te kijken. Het werk heeft een naam en die wordt genoemd. Mijn associaties worden gedwongen een slag te maken en het kompas te wenden. Met de woorden verdiept zich het beeld. Ik ben in het noorden de plek van rust, geduld, vervolmaking; verder reizen naar weggeven en vervulling. 100 woorden geschreven door Kees Deenik. april 2019

winter.jpg
Stance Oonk - 17 May 2019 - 13:41
0

In stilte op zoek naar de essentie

Er is een artikel geschreven over mijn tentoonstelling bij galerij Kruis-weg 68 te Haarlem. Klik op onderstaande link om het artikel te bekijken.

Stance Oonk - 17 April 2019 - 15:47
0

Doorzichtige dingen

"Doorzichtig" wordt iets als het buiten ruimte zwaartekracht om bestaat. Citaat uit de roman "Doorzichtige dingen" van Nabokov 1972

IMG_7499.png
Stance Oonk - 14 March 2019 - 17:29
0

Zwarte Doos

IMG_7781.jpgzwarte doos.png
Stance Oonk - 14 March 2019 - 16:39
0

Systemic ritual

In Systemic Ritual (een jaar training die ik volg bij Daan van Kampenhout) leer ik voor specifieke situaties een healing ritueel te ontwerpen. Er is een relatie met familie opstellingen doch hier ligt het accent op healing. Ik wil graag performances gaan maken met healing rituelen zodat de inhoud van mijn eigen werk nog beter zijn kracht kan laten zien. De eerste performance is gepland september 2019 in de St Bavo kerk te Haarlem.

Stance expo-1.jpeg
Stance Oonk - 08 January 2019 - 15:56
0

Solo de Vishal

25 kunstenaars uit Castellum Aqvae

IMG_0538.jpg
Stance Oonk - 01 November 2018 - 10:08
0

Sterrenbos 2 St Michielsgestel back to my roots

Back to my roots is begonnen als een onderzoek naar het familie gevoel. Samen zijn, contact, verbinding en mijn eigen plek daarin innemen. Na het overlijden van mijn vader en moeder in 2017 kwam het verlangen om terug te keren naar Brabant. Mijn wortels steviger maken. Herinneringen werden wakker en ik herontdekte lagere schoolvriendinnen en middelbare schoolvrienden. Ik heb contact gemaakt met ooms en tantes neefjes en nichtjes. In deze expositie zijn de paarden de verbindende schakel. Sinds 2002 verschijnen er paarden in mijn tekeningen. Soms heel realisctisch soms met een paar lijnen. Paarden betekenen voor mij vrijheid, kracht, verbinding en éénheid.Ze zijn spiegels metafysisch. Naast de persoonlijke geschiedenis gaat het in mijn werk ook over de grotere verbondenheid die er bestaat tussen alle wezens op aarde. mijn werk is een zoektocht. Ik zoek de essentie in inhoud, vorm en lijn. Liefde waarachtigheid bewustzijn. In de sjamanistische traditie bestaat een natuurlijk kosmisch bewustzijn en hebben dieren karakter eigenschappen waar wij als mens van kunnen leren. Zoals voor mij het paard. De plek waar we nu zijn is de plek van Leon Adriaans die zich in alles bewust was van de kosmische éénheid, de natuur, de dieren het land en de liefde. Als je hier een tijdje bent ga je verliefd worden op de plek en voelen dat het leven steeds simpeler wordt omdat de verbinding met de natuurkrachten hier zo sterk aanwezig zijn.

sterrenbos 2018.jpg
Stance Oonk - 01 November 2018 - 10:04
0

Volgers en leiders

In deze tijd zijn veel mensen op zoek naar een nieuwe manier van zingeving en gebruiken daar verschillende middelen voor. Yoga, mindfullness,meditatie en sjamanisme enzo De weg van zingeving volg ik al sinds lange tijd en heb ik geïntegreerd in mijn manier van beeldend werken. Ik werk graag vanuit het sjamanisme omdat het een holistische manier is om naar de wereld te kijken. In de sjamanistische traditie wordt gewerkt met de karakters en eigenschappen van dieren en de natuur. Over de jaren heen heb ik me verdiept in dieren en hun symboliek. Het paard staat symbool voor eenwording. Het paard helpt ons om de afscheiding tussen ons en de oerkrachten van de aarde te herstellen. De mens leidt meestal het paard, maar wat als het paard ons als toeschouwer de weg wijst.

image001-4.jpg
Stance Oonk - 23 August 2018 - 13:49
0

Save the date

17 en 18 oktober 2018 presenteer ik mijn werk op het landgoed Sterrenbos in St Michielsgestel. `Back to my roots ` is een onderzoek naar mijn familie geschiedenis. De boeren, de paarden, het platte land. Net als voor Leon Adriaans spelen paarden een belangrijke rol in mijn leven. Bij mij meer als metafoor in zijn leven waren ze er echt.

terras leon Adriaans.jpg
Stance Oonk - 23 May 2018 - 12:45
0

Terug naar mijn roots

Ik kom uit Brabant. Ben er geboren en eigenlijk nooit meer echt geweest tot nu toe. Het lot heeft me in contact gebracht met leon Adriaans, kunstenaar ,boer en een diep voelende man die altijd zijn eigen weg heeft gevolgd. Helaas plotseling overleden in 2004 maar zijn energie is nog steeds sterk aanwezig. Nog nooit heb ik zo lekker gewerkt. Ik tab in op de aanwezige energie. Diep, krachtig en vrij. Verdwijnen in je eigen wereld en gedragen worden door de natuur.

atelier leon Adriaans.jpg
Stance Oonk - 23 May 2018 - 12:18
0

Leave a comment

Send comment

Start

Wat schrijf je in een blog? Ik heb besloten om maar gewoon te beginnen. Op dit moment ben ik weer paarden aan het tekenen/schilderen. Ze komen regelmatig terug in mijn werk. Paarden betekenen voor mij trouw, onafhankelijkheid, kracht en zuiverheid. Dit is mijn grootvader met een paard. Ik heb mijn grootvader heel licht geschilderd omdat hij niet meer op aarde is.

IMG_8042.jpg
Stance Oonk - 11 April 2018 - 19:45
0

Paarden project

In april 2018 ga ik werken op een artist in residence plek in Brabant. De in 2004 overleden kunstenaar Leon Adriaans heeft er gewoond en gewerkt. Ik wil de geschiedenis van mijn moeder in beeld brengen aan de hand van de paarden die in het bezit van de familie zijn geweest.

beeld.png
Stance Oonk - 15 February 2018 - 13:31
0