Taal vlag
Lees verder
Systemic Ritual
In Systemic Ritual (een jaar training die ik volg bij Daan van Kampenhout) leer ik voor specifieke situaties een healing ritueel te ontwerpen. Er is een relatie met familie opstellingen doch hier ligt het accent op healing. Ik wil graag performances gaan maken met healing rituelen zodat de inhoud van mijn eigen werk nog beter zijn kracht kan laten zien. De eerste performance is gepland september 2019 in de St Bavo kerk te Haarlem.
Solo De Vishal
25 kunstenaars uit Castellum Aqvae
Sterrenbos 2 St Michielsgestel back to my roots
Back to my roots is begonnen als een onderzoek naar het familie gevoel. Samen zijn, contact, verbinding en mijn eigen plek daarin innemen. Na het overlijden van mijn vader en moeder in 2017 kwam het verlangen om terug te keren naar Brabant. Mijn wortels steviger maken. Herinneringen werden wakker en ik herontdekte lagere schoolvriendinnen en middelbare schoolvrienden. Ik heb contact gemaakt met ooms en tantes neefjes en nichtjes. In deze expositie zijn de paarden de verbindende schakel. Sinds 2002 verschijnen er paarden in mijn tekeningen. Soms heel realisctisch soms met een paar lijnen. Paarden betekenen voor mij vrijheid, kracht, verbinding en éénheid.Ze zijn spiegels metafysisch. Naast de persoonlijke geschiedenis gaat het in mijn werk ook over de grotere verbondenheid die er bestaat tussen alle wezens op aarde. mijn werk is een zoektocht. Ik zoek de essentie in inhoud, vorm en lijn. Liefde waarachtigheid bewustzijn. In de sjamanistische traditie bestaat een natuurlijk kosmisch bewustzijn en hebben dieren karakter eigenschappen waar wij als mens van kunnen leren. Zoals voor mij het paard. De plek waar we nu zijn is de plek van Leon Adriaans die zich in alles bewust was van de kosmische éénheid, de natuur, de dieren het land en de liefde. Als je hier een tijdje bent ga je verliefd worden op de plek en voelen dat het leven steeds simpeler wordt omdat de verbinding met de natuurkrachten hier zo sterk aanwezig zijn.
volgers en leiders
In deze tijd zijn veel mensen op zoek naar een nieuwe manier van zingeving en gebruiken daar verschillende middelen voor. Yoga, mindfullness,meditatie en sjamanisme enzo De weg van zingeving volg ik al sinds lange tijd en heb ik geïntegreerd in mijn manier van beeldend werken. Ik werk graag vanuit het sjamanisme omdat het een holistische manier is om naar de wereld te kijken. In de sjamanistische traditie wordt gewerkt met de karakters en eigenschappen van dieren en de natuur. Over de jaren heen heb ik me verdiept in dieren en hun symboliek. Het paard staat symbool voor eenwording. Het paard helpt ons om de afscheiding tussen ons en de oerkrachten van de aarde te herstellen. De mens leidt meestal het paard, maar wat als het paard ons als toeschouwer de weg wijst.
save the date
17 en 18 oktober 2018 presenteer ik mijn werk op het landgoed Sterrenbos in St Michielsgestel. `Back to my roots ` is een onderzoek naar mijn familie geschiedenis. De boeren, de paarden, het platte land. Net als voor Leon Adriaans spelen paarden een belangrijke rol in mijn leven. Bij mij meer als metafoor in zijn leven waren ze er echt.
Terug naar mijn roots
Ik kom uit Brabant. Ben er geboren en eigenlijk nooit meer echt geweest tot nu toe. Het lot heeft me in contact gebracht met leon Adriaans, kunstenaar ,boer en een diep voelende man die altijd zijn eigen weg heeft gevolgd. Helaas plotseling overleden in 2004 maar zijn energie is nog steeds sterk aanwezig. Nog nooit heb ik zo lekker gewerkt. Ik tab in op de aanwezige energie. Diep, krachtig en vrij. Verdwijnen in je eigen wereld en gedragen worden door de natuur.
start
Wat schrijf je in een blog? Ik heb besloten om maar gewoon te beginnen. Op dit moment ben ik weer paarden aan het tekenen/schilderen. Ze komen regelmatig terug in mijn werk. Paarden betekenen voor mij trouw, onafhankelijlkheid, kracht en zuiverheid. Dit is mijn grootvader met een paard. Ik heb mijn grootvader heel licht geschilderd omdat hij niet meer op aarde is.
Paarden project
In april 2018 ga ik werken op een artist in residence plek in Brabant. De in 2004 overleden kunstenaar Leon Adriaans heeft er gewoond en gewerkt. Ik wil de geschiedenis van mijn moeder in beeld brengen aan de hand van de paarden die in het bezit van de familie zijn geweest.
Reactie plaatsen
Reageren